252018Jul
Ψοΐτης μυς

Ψοΐτης μυς

Ψοΐτης μυςΟ πόνος του μυός του Ψοΐτη δεν είναι αστείος. Μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο βαθιά ενοχλήσει, αλλά να οδηγήσει και σε θέματα κινητικότητας και ευελιξίας ,τα οποία μπορούν να συνενωθούν και να οδηγήσουν σε ακόμη πιο χαμηλά σωματικά ζητήματα και τραυματισμούς.

Ο μεγάλος μυς του Ψοΐτη είναι ένας από τους δύο μυς που αποτελούν το λεγόμενο λαγονοψοΐτης. Αυτοί οι δύο μύες συγχωνεύονται στον ανώτερο μηρό και παρέχουν σταθερότητα και δομική ακεραιότητα στην οπίσθια αλυσίδα σας. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τη βουβωνική και ισχιακή περιοχή αλλά και τη χαμηλότερη περιοχή της πλάτη σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο μυς Ψοΐτης συνδέεται με την κατώτερη οσφυϊκή χώρα σας και στη συνέχεια τρέχει κατευθείαν κάτω από τη βουβωνική χώρα πριν συνδεθεί στην κορυφή του μηρού σας.

Ο Ψοΐτης μυς είναι ο μόνος μυς στο σώμα που ενώνει το άνω μέρος του σώματος με το κάτω μέρος του σώματος. Σας επιτρέπει να κάμπτετε τα γόνατά σας προς τα εμπρός, φέρνοντας το άνω πόδι σας προς τον κορμό σας ενώ περπατάτε ή εκτελείτε καθημερινά καθήκοντα ή αθλητικές δραστηριότητες.

Αν έχετε σφιχτό ο Ψοΐτη μυς , μπορεί να εμφανίσει μια σειρά από διαφορετικά συμπτώματα πόνου.

Ενώ κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με τον Ψοΐτη χωρίς να έχει πόνο. Συνήθως επηρεάζει κυρίως εκείνους που είναι ιδιαίτερα ενεργοί, όπως οι αθλητές. Επιπλέον, εάν έχετε έναν καθιστό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει μια εργασία γραφείου έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα.


Συμπτώματα πόνου του Ψοΐτης μυος.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συμπτώματα του πόνου των μυών του Ψοΐτη. Περιορίζοντας το συγκεκριμένο θέμα σας θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε καλύτερα τον τραυματισμό σας επιλέγοντας το σωστό σχέδιο αποκατάστασης.

Ψοΐτης μυς χαμηλότερο πόνο στην πλάτη: Ψοΐτης μυς συνδέεται με το κάτω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης όταν καθίσταται ανασταλτική και σφιχτή μπορεί να οδηγήσει σε συμπίεση στους κάτω οσφυϊκούς δίσκους και να συμβάλλει στον πόνο στην πλάτη.

Άνω πόνος στην πλάτη: Ενώ ο μυς Ψοΐτης δεν συνδέεται άμεσα με τους μύες της άνω πλάτης σας, εάν η κάτω πλάτη σας είναι σφιχτή και ανασταλεί, είναι πιθανό ότι θα αναπτύξετε κύφωση οδηγώντας σε υπερβολική καμπυλότητα και κτύπημα των ώμων και της άνω πλάτης. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πόνο.

Ψοΐτης μυϊκός πόνος στην βουβωνική χώρα: όταν ο μυς Ψοΐτη κάνει φλεγμονή και ο περιβάλλοντος ιστός αρχίζει να αναπτύσσεται υπερβολική πίεση, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και παγίδευση των λαγονοβουβωνικών και ιλιωδογαστρικών νεύρων που βοηθούν να σχηματίσουν το εσωτερικό κοιλιακό τοίχωμα της βουβωνικής περιοχής σας. Αυτή η αίσθηση μερικές φορές περιγράφεται ως θερμότητα ή τρεχούμενο νερό κατά μήκος του μπροστινού μέρους του μηρού.

Ψοΐτης μυς στην κοιλιά: οι Ψοΐτες βρίσκονται βαθιά στην κοιλιακή περιοχή. όταν γίνεται σφιχτό και παρεμποδισμένο, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από συμπτώματα πόνου. Κυρίως πόνο στην κάτω περιοχή της κοιλιάς κοντά στη βουβωνική χώρα.

Πόνος βουβωνοειδούς συνδέσμου: Όταν ο μυς Ψοΐτης γίνει τόσο σφιχτός ώστε αρχίζει να περιορίζει την κίνηση του εσωτερικού κοιλιακού τοιχώματος (εγκάρσια κοιλιακή χώρα), μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος προβλημάτων.

Δυσκοιλιότητα στο μπροστινό μέρος του ισχίου σας, κοντά στην υποδοχή

Πόνος που ακτινοβολεί κάτω από το πόδι σας.

Περιορισμένη κίνηση και κινητικότητα των γοφών, ειδικά όταν το μηρό σας συναντά τους γοφούς σας στην υποδοχή

Ο βαθύς πόνος στην περιοχή της πυέλου σας στην ίδια πλευρά που αισθάνεται σφιχτά.

Άσκηση κατά το περπάτημα


Ψοΐτης θεραπεία μυϊκού πόνου

Ενώ ο πόνος των μυών Ψοΐτη μπορεί να είναι αιτία για πανικό, ευτυχώς είναι μια σχετικά εύκολη περίπτωση για θεραπεία από φυσικοθεραπευτική άποψη. Απλώς απαιτεί να διαβάσετε και να κατανοήσετε το σχέδιο θεραπείας και στη συνέχεια να το κολλήσετε.


Μασάζ στο Ψοΐτη μυ.

Η λήψη ενός μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποκατάστασής σας. Παίρνοντας ένα μασάζ βαθιάς ιστού στην περιοχή, θα αντιμετωπίσετε την ανακούφιση από τον πόνο και την αυξημένη κινητικότητα που θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε καλύτερα τις εκτάσεις και τις ασκήσεις για μια μόνιμη ανάκαμψη από τον πόνο.

Ενώ αυτή η μορφή φυσικής θεραπείας είναι αποτελεσματική για την ανακούφιση του πόνου, δεν θα σας δώσει διαρκή αποτελέσματα. Για αυτό, θα πρέπει να εκτελέσετε εκτάσεις και ασκήσεις για να αποκαταστήσετε ισορροπία, ευελιξία και δύναμη στην περιοχή του ισχίου σας. Με τη σειρά του, αυτό θα διορθώσει τα κακά σας πρότυπα κίνησης που προκάλεσαν τα ζητήματά σας στην πρώτη θέση.

Διατάσεις στο Ψοΐτη για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

Λόγω της σύνδεσής του με την κάτω οσφυϊκή χώρα, ένας σφιχτός Ψοΐτη μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς ή άλλο πόνο και δυσφορία στη χαμηλότερη πλάτη συμπιέζοντας τους οσφυϊκούς δίσκους. Γνωρίζοντας αυτό, υπάρχει μια συγκεκριμένη έκταση που μπορείτε να εκτελέσετε για να αντιμετωπίσετε σχεδόν άμεση ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

Ενώ κάθεστε στην άκρη μιας καρέκλας ή πάγκου, περιστρέψτε το πόδι σας και τοποθετήστε τη γωνία σας στο αντίθετο γόνατό σας, σαν να περνούσατε τα πόδια σας. Στη συνέχεια, παρέχετε εξωτερική περιστροφική πίεση στο ισχίο σας πατώντας κάτω αργά στο γόνατό σας θα πρέπει να αισθανθείτε μια βαθιά στροφή πέρα από το ισχίο και τη βουβωνική χώρα σας, αλλά και τη χαμηλότερη πλάτη επίσης. Κρατήστε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν εκτελέσετε το άλλο πόδι. φροντίστε να ολοκληρώσετε και τις δύο πλευρές ακόμη και αν έχετε μόνο πόνο στο μισό του σώματός σας.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *